Sauli Saarinen on helsinkiläinen muusikko, joka työskentelee Kaartin soittokunnassa trumpettisektion varaäänenjohtajana.

Sauli opiskelee tällä hetkellä musiikin johtamista Sibelius-Akatemiassa sekä Jorma Panula -akatemiassa. Hänen pääopettajana Sibelius-Akatemian puhallinkapellimestariluokalla toimii Petri Komulainen. Saulia ovat opintojen aikana opettaneet myös Hannu Lintu, Osmo Vänskä, Atso Almila, Johannes Schlaefli, Jukka Iisakkila, Sami Ruusuvuori ja David Claudio.

Sauli valmistui Tampereen konservatoriosta orkesteritrumpetistiksi ja on sen jälkeen työskennellyt trumpetistina niin klassisen kuin viihdemusiikin puolella monissa suomalaisissa orkestereissa. Hän on työskennellyt Vaasan ja Porin kaupunginorkestereissa sekä monissa sotilassoittokunnissa. Hän on lead-trumpetisti Kaartin Combossa, joka on tunnettu Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton tanssiorkesterina. Sauli on esiintynyt trumpetistina myös Yhdysvalloissa, Saksassa, Norjassa, Ranskassa ja Unkarissa.

Vuonna 2018 hän teki debyyttinsä säveltäjänä osallistumalla Puolustusvoimat 100 vuotta alkusoitto -sävellyskilpailuun. Hänen teoksensa "Concert Overture for Symphonic Band" pääsi Finlandia-talossa pidettyyn finaalikonserttiin ja voitti kolmannen palkinnon.

Apollo-orkesterin kapellimestarina Sauli aloitti kevätkaudella 2018.